Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

L’IPC a Tarragona cau nou dècimes al març i se situa en el -0,3%, el descens més pronunciat de Catalunya

ACN Barcelona.-La demarcació de Tarragona ha registrat el descens més pronunciat dels preus durant aquest mes de març. L’Índex de Preus al Consum a la demarcació va caure nou dècimes […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Barcelona.-La demarcació de Tarragona ha registrat el descens més pronunciat dels preus durant aquest mes de març. L’Índex de Preus al Consum a la demarcació va caure nou dècimes i es va situar en el -0,3%, segons dades publicades aquest dimecres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). En el conjunt del país, el març ha acabat un creixement dels preus pla, del 0%, en relació amb el mateix mes de l’any passat. A Girona la variació interanual també ha sigut negativa (-0,2%) mentre que Lleida i Barcelona han registrat creixements del 0,1%. Al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre, les dades de l’IPC estan marcades per la caiguda del preu de l’electricitat, gas i altres combustibles fins a un 13,3% i del transport (-3,1%).

Els paquets turístics han sigut un 0,5% més barats. En canvi, en comparació amb l’any passat durant el mes de març el cost dels aliments ha pujat un 2,3% i el de les begudes no alcohòliques un 3,6%. El preu dels serveis d’allotjament ha sigut un 3,7% superior i el de les assegurances un 2,7%. En la variació mensual respecte al febrer, els preus han caigut sis dècimes i es van situar en el -0,7%.A les comarques de Tarragona, la inflació ha registrat un mínim que no es donava des del 2016.