Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

L’IPC a les comarques de Lleida cau 1,2 punts i se situa en el 0,1%

ACN Barcelona.-La taxa de variació interanual de l’IPC a les comarques de Lleida va caure 1,2 punts al març i es va situar en el 0,1%, segons ha informat aquest […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Barcelona.-La taxa de variació interanual de l’IPC a les comarques de Lleida va caure 1,2 punts al març i es va situar en el 0,1%, segons ha informat aquest dimecres l’Institut Nacional d’Estadística. Els preus que més van pujar van ser els d’aliments i begudes no alcohòliques, en un 3,2%; els restaurants i hotels, en un 2,9% i els mobles i articles de la llar, en un 2,2%. En canvi, van retrocedir els preus de l’habitatge, l’aigua, l’electricitat, gas i altres combustibles, en un 6,2%, i el transport, en un 2,2%. A Catalunya, la variació anual de l’IPC es va situar en el 0,0% després de baixar vuit dècimes, mentre que a l’Estat el creixement també va ser pla després d’un descens de set dècimes.

En els seus càlculs, l’Institut Nacional d’Estadística reconeix que la declaració de l’estat d’alarma el passat 14 de març genera un problema “sense precedents” a l’hora de definir l’IPC. Malgrat tot, l’INE recorda que la recollida de dades per elaborar l’índex es produeix durant les tres primeres setmanes de cada mes i, per tant, l’afectació en els càlculs és limitada. “La proporció de preus recollits és un 80%, així que la qualitat de l’IPC del mes de març és similar a l’habitual”, assegura l’organisme.