Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

L’IPC a la demarcació de Barcelona creix dues dècimes i se situa en el 2,5% interanual durant el mes de juliol

ACN Barcelona.-L’Índex de Preus al Consum (IPC) a la demarcació de Barcelona durant el mes de juliol es va situar en el 2,5% interanual, dues dècimes més respecte a la […]

Avatar
Agències 13/08/2021

ACN Barcelona.-L’Índex de Preus al Consum (IPC) a la demarcació de Barcelona durant el mes de juliol es va situar en el 2,5% interanual, dues dècimes més respecte a la variació registrada el juny passat (+2,3%). En línia amb el conjunt de Catalunya, els preus a les comarques de Barcelona es van incrementar, tot i que ho van fer a un ritme més baix en comparació a la resta de províncies. De fet, Barcelona és l’única demarcació on l’IPC es va situar per sota la mitjana catalana (+2,8%), segons les dades publicades aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). La pujada de preus a Barcelona respon sobretot a l’encariment dels carburants (+8,6%) i dels subministraments de la llar (+7,6%).

També van encarir-se, tot i que en menor mesura, els productes alimentaris bàsics (+1,7%), els productes i serveis sanitaris (+1,1%) i la roba i el calçat (+1,1%). Per altra banda, sectors com l’ensenyament (-3,9%), la comunicació (-3%) i l’oci i la cultura (-0,5%) van veure reduïts els preus dels seus productes i serveis.Malgrat els increments interanuals, els preus a la demarcació de Barcelona entre els mesos de juny i juliol van caure un 0,7%, en bona part per l’efecte de la rebaixa de l’IVA de l’electricitat. Si durant el mes de juliol el preu dels subministraments a Barcelona va créixer un 7,6% en termes interanuals, durant el mes de juny ho va fer en un 7,9%. També va influir-hi l’evolució del preu dels carburants, que durant el juliol va créixer un 8,6% interanual i al juny va incrementar-se un 9,2%.