Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

L’IPC a Barcelona creix per tercer mes consecutiu i se situa en el 2,3% al maig, igualant màxims de finals de 2018

ACN Barcelona.-L’Índex de Preus al Consum (IPC) a la demarcació de Barcelona torna a créixer per tercer mes consecutiu i se situa en el 2,3% durant el mes de maig, […]

Agències 11/06/2021

ACN Barcelona.-L’Índex de Preus al Consum (IPC) a la demarcació de Barcelona torna a créixer per tercer mes consecutiu i se situa en el 2,3% durant el mes de maig, cinc dècimes més respecte a l’abril. Segons les dades publicades aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), es tracta de la pujada més accentuada des de finals de 2018, quan la inflació també es va situar en el 2,3% anual. La pujada de preus respon principalment a l’evolució en el preu dels carburants, que durant el mes de maig es van encarir un 9,9% respecte a l’exercici anterior (dos punts més respecte a la taxa d’abril). També destaca la pujada de preu dels subministraments de la llar, un 7,5% més cars que el maig de l’any passat.

L’oci i la cultura també va ser un dels sectors que va contribuir al creixement de l’IPC. Durant el mes de maig, els preus al sector es van incrementar un 1,2% en termes interanuals, una dada que contrasta amb la caiguda del 0,5% registrada a l’abril. Altres sectors on els preus es van encarir van ser la sanitat (+1%), el del vestit i el calçat (+1%), el dels aliments i begudes no alcohòliques (+0,7%) i el dels mobles de la llar (+0,3%).El sector de la comunicació va continuar liderant la caiguda de preus a la demarcació, amb una taxa interanual del -4,6%. A Barcelona, també es van registrar caigudes al sector de l’ensenyament (-4%), a l’hostaleria (-1,5%) i al de les begudes alcohòliques i el tabac (-0,3%).