Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Linyola ofereix suport psicològic als veïns per superar els efectes de la covid-19 en la salut mental

ACN Linyola.-L’Ajuntament de Linyola ofereix des del passat mes de febrer suport psicològic als seus veïns per superar els efectes de la covid-19 en la salut mental. Es tracta d’una […]

Avatar
Agències 13/07/2021

ACN Linyola.-L’Ajuntament de Linyola ofereix des del passat mes de febrer suport psicològic als seus veïns per superar els efectes de la covid-19 en la salut mental. Es tracta d’una iniciativa que es du a terme gràcies a un acord amb la delegació a Lleida del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya que no té precedents en l’àmbit municipal a la demarcació. L’alcalde Àlex Mases ha explicat que van decidir prendre aquesta mesura arran del brot de coronavirus que va patir el municipi del Pla d’Urgell al mes de desembre. Actualment hi ha set veïns del poble que reben suport psicològic per afrontar la pandèmia, bàsicament en relació als efectes del confinament però també per afrontar el dol per la pèrdua d’algú.

Mases ha explicat que des del brot pandèmic que van patir entre el desembre de l’any passat i el gener ja es va detectar que una de les problemàtiques no era tant sols la malaltia en si sinó les “conseqüències que podia generar”, sobretot amb el dol per la pèrdua de vides o les angoixes i pors del confinament. A partir d’aquí, des del consistori es van posar en contacte amb professionals per intentar oferir suport psicològic a la població i des del febrer que hi ha el servei a disposició dels veïns.Mases ha recordat que a Linyola van morir set persones arran del brot de l’hivern, i d’aquestes, per a moltes “no era el seu moment”, per la qual cosa es tracta de “morts evitables”. El suport psicològic s’està oferint a set persones amb una mitjana d’edat de 55 anys i l’alcalde ha fet una crida als veïns a no tenir por d’utilitzar aquest servei, ja que pot ajudar a gestionar les emocions. El president de la delegació territorial de Lleida del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), Jaume Celma, ha animat als altres municipis que se sumin a la iniciativa de Linyola i ha valorat com molt positiva l’eficàcia del servei que presta la professional de psicologia derivada al municipi. Celma ha dit que un any i mig de pandèmia ha “destrossat” emocionalment a la gent i per això, és important rebre suport dels professionals de salut mental.