Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

L’Institut Metropolità del Taxi pacta amb CaixaBank flexibilitzar el retorn de préstecs del col·lectiu

ACN Barcelona.-L’Institut Metropolità del Taxi (Imet) ha arribat a un acord amb CaixaBank per flexibilitzar el retorn de préstecs amb pignoració de llicències, és a dir, aquells crèdits que tenen […]

Agències 09/11/2020

ACN Barcelona.-L’Institut Metropolità del Taxi (Imet) ha arribat a un acord amb CaixaBank per flexibilitzar el retorn de préstecs amb pignoració de llicències, és a dir, aquells crèdits que tenen com a aval la mateixa autorització per fer de taxista. En el marc de l’acord es preveu allargar dotze mesos la carència del capital i també dotze mesos el termini del préstec. A la reunió on s’ha pactat aquest extrem també hi han assistit representants del col·lectiu, que a banda han explicat que estan en negociacions per aconseguir acords similars amb altres entitats financeres com Banc Sabadell, Santander o BBVA. Les associacions de taxistes han anunciat que de moment desconvoquen les mobilitzacions que duen a terme des de fa una setmana.

Rosa Alarcón, presidenta de l’IMET, s’ha congratulat de l’acord amb CaixaBank i ha recordat que el sector del taxi és “essencial” per a la mobilitat de Barcelona i l’ àrea metropolitana. Es tracta d’un sector que representa “més de 10.000 famílies que ho estan passant malament a causa de la pandèmia”, a les quals “hem de poder ajudar en aquests moments de crisi, igual com s’està fent amb d’altres sectors econòmics de la ciutat i del país”.Al registre de l’IMET figuren actualment gairebé 3.200 llicències pignorades en diferents entitats bancàries.