Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

L’Institut escola del Perelló posa plaques solars al sostre i abastirà deu edificis municipals

|

- Publicitat -

ACN El Perelló – L’institut escola del Perelló (Baix Ebre) està instal·lant plaques solars a la coberta i produirà energia per autoabastir-se i per abastir deu equipaments municipals més, l’escola de música, l’hotel d’entitats, la casa de cultura, l’Ajuntament, el camp de futbol i altres centres educatius. La potència pic de la instal·lació és de 125 kWp i pot generar 158.700 kWh. La distribució es durà a terme en funció dels coeficients de repartiment acordats. La inversió de 145.600 euros de la central solar l’ha fet Territori, a través de l’empresa pública Infraestructures.cat, i el consistori. Per al Departament és la primera prova pilot de comunitat energètica que impulsa.

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha visitat aquest dijous el Perelló i ha clausurat una jornada de debat sobre l’impuls d’iniciatives públiques, com la del centre escolar, per assolir la sobirania energètica. Fernàndez ha recordat que “aquest model no és una opció” sinó “un llegat com combatre l’emergència climàtica”.

Publicitat

Infraestructures.cat ofereix assessorament a diversos agents del territori per constituir jurídicament comunitats energètiques. D’aquesta del Pererlló també en forma part el Consell Comarcal del Baix Ebre, juntament amb l’Ajuntament i l’empresa pública, i s’hi poden unir altres municipis i institucions. La creació de comunitats energètiques per gestionar instal·lacions d’autoconsum com aquesta és un dels pilars de l’Agenda de Pobles i Ciutats de Catalunya 2050

Creixement exponencial

L’autoconsum fotovoltaic és el més usat en espais antropitzats per a la generació d’electricitat com són les cobertes dels edificis públics. El creixement dels darrers anys ha estat important, amb 335 MW des del maig de 2021 al desembre de l’any passat. Ja se superen les 60.000 instal·lacions.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió