Dissabte, 6 de març de 2021 - Edició 954
La República

L’Institut del Teatre mostra “absoluta repulsa” pels casos de presumpte assetjament i obrirà dilluns una investigació

ACN Barcelona.-L’Institut del Teatre ha expressat aquest diumenge la seva “més absoluta repulsa” als casos de presumpte assetjament sexual i abús de poder publicats pel diari ‘ARA’ i ha afirmat […]

Avatar
Agències 21/02/2021

ACN Barcelona.-L’Institut del Teatre ha expressat aquest diumenge la seva “més absoluta repulsa” als casos de presumpte assetjament sexual i abús de poder publicats pel diari ‘ARA’ i ha afirmat que té la voluntat d’aclarir-los “amb la màxima celeritat i contundència”. En aquest sentit, dilluns l’Institut del Teatre obrirà una investigació de la Comissió de Prevenció i d’Investigació d’Assetjaments prevista en el seu Protocol per emetre un informe vinculant sobre les mesures que cal prendre. A més, també analitzarà “la continuïtat” com a docent de Joan Ollé, un dels noms que destapa l’article del diari ‘ARA’ com a presumpte abusador. Els altres dos, Jorge Vera i Berty Tovías, ja no hi fan classe.

En el seu comunicat, l’Institut del Teatre recorda que no ha rebut “cap denúncia oficial de possible cas d’assetjament de l’alumnat del centre”, però afirma que farà la investigació “d’ofici” vista “la gravetat dels fets exposats” pel diari ‘ARA’. L’Institut del Teatre defensa també la “bona feina, professionalitat i ètica general” del professorat del centre i demana que “no es criminalitzi el col·lectiu pel presumpte assetjament i abús de poder de pràctiques puntuals”. Així mateix, encoratja als estudiants a emparar-se en el protocol vigent contra l’assetjament, que garanteix la confidencialitat de les denúncies, per vetllar per un entorn formatiu segur i respectuós.