Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

L’Institut del Teatre defensa que ja treballen en la línia de les recomanacions del Síndic de Greuges

ACN Barcelona.-L’Institut del Teatre s’ha mostrat sorprès amb la posició del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, i ha defensat que ja treballen en la línia de les recomanacions que ha […]

Agències 10/06/2021

ACN Barcelona.-L’Institut del Teatre s’ha mostrat sorprès amb la posició del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, i ha defensat que ja treballen en la línia de les recomanacions que ha fet aquest dijous. De fet, el Síndic ha reclamat a l’Institut del Teatre que faci una investigació “exhaustiva” dels presumptes casos d’assetjament i abús denunciats. Segons han explicat fonts de l’IT a l’ACN, la majoria de recomanacions del Síndic ja les va fer la Comissió d’Investigació quan els hi van lliurar l’informe i moltes s’estan implementant. En aquest context, l’IT demanarà “una reunió urgent” amb Ribó per exposar-li les accions que estan duent a terme. “Abans de la roda de premsa ningú ens ha preguntat si estàvem aplicant les recomanacions”, han assenyalat.

El Síndic de Greuges ha reclamat a l’Institut del Teatre que faci una investigació “exhaustiva” dels presumptes casos d’assetjament i abús denunciats. “És molt més ampli del que s’ha presentat fins ara”, ha dit en la presentació de la resolució de l’actuació d’ofici que va obrir. Ha detectat “mancances” en l’actuació de l’Institut, ja que no es va intervenir tot i el risc “real” per a les víctimes. De les primeres investigacions conclou que és “evident” que hi van haver “situacions d’abús de superioritat, assetjament sexual i fins i tot abús sexual” d’alguns docents. Ha afegit que la investigació no es pot centrar només en els casos públics o denunciats sinó que s’ha d’anar al passat i reparar a totes les possibles víctimes.