Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

L’Institut de Recerca Germans Trias i Reig Jofre inicien un estudi clínic per reduir la incidència de la covid-19

ACN Barcelona.-L’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol i la farmacèutica Reig Jofre han iniciat un estudi clínic per reduir la incidència de la infecció de la covid-19. L’assaig, amb […]

Avatar
Agències 06/05/2020

ACN Barcelona.-L’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol i la farmacèutica Reig Jofre han iniciat un estudi clínic per reduir la incidència de la infecció de la covid-19. L’assaig, amb participació de l’IDIAP Jordi Gol, avaluarà l’eficàcia del complement alimentari Manrenyc entre el col·lectiu de sanitaris que tenen un risc més elevat de contraure la malaltia. Durant tres mesos es farà una prova cega entre 300 professionals de la salut, als quals se’ls subministrarà el fàrmac, basat en bacils de ‘Mycobacterium s. manresensis’ inactivats per calor. L’objectiu és comprovar si ajuda a reduir la incidència d’infecció per SARS-Cov-2 i, si hi ha infecció, constatar si se’n redueix la gravetat. La previsió és tenir els primers resultats a l’octubre.

La farmacèutica ressalta que Manremyc és un medicament aconseguit després de més de deu anys d’investigació de la Unitat de Tuberculosis Experimental de l’Institut d’Investigació Germans Trias i Pujol (IGTP). Segons la recerca obtinguda fins ara, als països on es distribueix massivament la vacuna contra la malaltia tuberculosa tenen menys incidència de la covid-19 degut a l’estímul de la immunitat innata que provoca.Aquesta mateixa propietat, destaca Reig Jofre, també la indueix el medicament Manremyc, que genera un efecte antiinflamatori als pulmons. És per això que sospiten que aquest fàrmac podria ajudar a minimitzar que la infecció per covid-19 avanci a una infecció pulmonar greu, ja que hi ha semblances entre la malaltia tuberculosa i el SARS-Cov2. Reig Jofre apunta que Manremyc és un fàrmac de subministrament senzill: el tractament consisteix en una càpsula diària durant 14 dies. Fins ara, asseguren, s’ha comprovat que és un medicament ben tolerat pels pacients.L’estudi que comença aquest mes de maig, coordinat per l’Institut d’Investigació Germans Trias i Pujol (IGTP) junt amb l’Institut per a la Investigació en l’Atenció Primària Jordi Gol i Gurina (IDIAPJGol), estarà liderat pel doctor Pere-Joan Cardona. La prova se centrarà en sanitaris de l’Hospital Germans Trias i de diversos centres d’atenció primària de l’àrea metropolitana nord i sud de Barcelona.