Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

L’Institut Català de Finances i Avalis creen una línia de finançament de 60MEUR per impulsar inversions ‘verdes’

ACN Barcelona.-L’Institut Català de Finances (ICF) i la societat de garantia recíproca Avalis de Catalunya han creat una nova línia de finançament per impulsar inversions respectuoses amb el medi ambient. […]

Avatar
Agències 31/01/2020

ACN Barcelona.-L’Institut Català de Finances (ICF) i la societat de garantia recíproca Avalis de Catalunya han creat una nova línia de finançament per impulsar inversions respectuoses amb el medi ambient. En concret, fa referència als projectes vinculats a l’eficiència energètica i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) fixats a l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. La línia està dotada amb seixanta milions d’euros i anirà destinada a pimes amb seu social o operativa a Catalunya, preferentment d’entre 10 i 250 treballadors. L’import dels denominats préstecs ‘ICF Avalis Verd’ oscil·larà entre els 25.000 i els 500.000 euros i els sol·licitants el podran demanar a un màxim de deu anys amb possibilitat d’un període de carència de fins a dos anys.

Aquesta nova línia complementa l’oferta de solucions financeres destinades a projectes sostenibles, socials i mediambientals de l’ICF. L’institut compta amb préstecs específics per finançar projectes d’economia verda i economia circular, així com altres per augmentar el parc d’habitatge de lloguer social. “En els últims quatre anys, les dades sobre emissions no han fet més que corroborar els escenaris més pessimistes. En aquest context, cal que tots els actors estiguem implicats perquè la societat pugui impulsar projectes que ens permetin assolir una transició energètica com més ràpidament millor”, ha assegurat el conseller delegat d’Avalis de Catalunya, Josep Lores. Per la seva banda, el seu homòleg a l’ICF, Josep-Ramón Sanromà, ha reiterat el “compromís” d’Avalis i el mateix institut per “contribuir al desenvolupament sostenible” de l’economia catalana.