Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

L’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques lliura prop de 6.000 documents d’incapacitat temporal per via telemàtica

ACN Barcelona.-L’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM) ha lliurat uns 6.000 documents d’incapacitat temporal per via telemàtica. N’ha tramitat uns 600 corresponents a residents de la Conca d’Òdena. L’ICAM ha impulsat […]

Avatar
Agències 06/05/2020

ACN Barcelona.-L’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM) ha lliurat uns 6.000 documents d’incapacitat temporal per via telemàtica. N’ha tramitat uns 600 corresponents a residents de la Conca d’Òdena. L’ICAM ha impulsat eines per ajudar a facilitar la interpretació i l’aplicació de la normativa, que és rígida i complexa, en una conjuntura absolutament nova com la que ha plantejat aquesta epidèmia. També ha facilitat l’emissió dels comunicats de forma retroactiva i ha realitzat tots els que no s’han pogut fer als centres de salut, aproximadament 5.700. A banda, ha ampliat el termini pel seu enregistrament retroactiu i ha coordinat la transmissió del comunicats per tal que els ciutadans els cobressin com a accident de treball. N’ha reconvertit 4.587.

A la Conca d’Òdena s’ha dissenyat i aplicat un procediment específic per simplificar al màxim la tramitació administrativa. L’ICAM ha tramitat allà unes 600 baixes, un terç de les previstes, i ha publicat els comunicats a La Meva Salut per fer-los accessibles a cada un dels ciutadans. Moltes baixes s’han hagut d’individualitzar per peticions ajustades a la situació personal durant aquest període de confinament. Amb aquestes gestions s’ha evitat que aquestes baixes fossin tramitades per facultatius d’atenció primària, el que hagués representat una càrrega addicional a professionals sobrecarregats per la situació de la pandèmia. D’altra banda, evitant que la ciutadania hagués de fer gestions presencials donat el confinament, s’ha contribuït a complir la recomanació de no circulació de persones per evitar contagis. Una altra de les accions ha estat la posada en marxa d’una bústia de correu electrònic per a cada territori per donar una resposta directa i àgil a qüestions plantejades. S’han rebut més de 800 procedents directament de metges de família sobre IT i més de 4.000 respostes a la ciutadania. Només a la seu de Barcelona s’han superat les 5.300 trucades. També s’ha engegat una unitat temporal de metges avaluadors per revisar, gestionar i justificar, a través de l’ECAP, casos considerats contactes en situació d’IT per covid-19 el temps dels quals superava àmpliament la durada estimada prevista inicial.Paral·lelament, l’ICAM ha fet documents de treball, revisats i actualitzats, per aclarir informacions i protocols de seguiment de les IT associades a la covid-19 pel maneig habitual, tant a l’atenció primària com per part dels propis metges de l’institut.D’altra banda, ha col·laborat amb el Servei Català de la Salut per intensificar la realització de tests de detecció ràpida per reincorporar professionals no sanitaris essencials, així com també en protocols i procediments per dur a terme el retorn amb seguretat de treballadors de sectors essencials i avaluar les situacions especifiques de col·lectius que tenen condicions especials de treball.