Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

L’informàtic que va denunciar que un sacerdot d’una escola tenia material pedòfil, de baixa per pressions del centre

ACN Barcelona.-L’informàtic que va denunciar que un sacerdot que vivia al recinte del col·legi Jesús, Maria i Josep de Barcelona tenia material pedòfil està de baixa per angoixa a causa […]

Avatar
Agències 23/04/2021

ACN Barcelona.-L’informàtic que va denunciar que un sacerdot que vivia al recinte del col·legi Jesús, Maria i Josep de Barcelona tenia material pedòfil està de baixa per angoixa a causa de les pressions que ha rebut del centre, segons ha publicat ‘El Periódico’. L’informàtic estava arreglant l’ordinador del capellà quan va trobar les imatges. Va contactar amb els Mossos, que li van dir que no digués res a ningú. Dos dies més tard van detenir el sacerdot. Segons el diari, la direcció acusa l’informàtic de violar la clàusula de confidencialitat i li ha obert un expedient que deixa la porta oberta a una querella. També li ha ordenat teletreballar. L’ACN s’ha posat en contacte amb l’escola, però el centre s’ha remès a un interlocutor a partir de dilluns.

Segons publica el diari, el sacerdot va demanar a l’informàtic que reparés el seu ordinador personal el 15 de març. Ell va trobar les imatges i va contactar amb els Mossos a través de Twitter. Ells li van demanar que no digués res a ningú. L’endemà, dos investigadors vestits de paisà van anar al centre i van consultar el material. Es van emportar el portàtil i van reiterar que no havia de dir res a ningú. El 17 de març van detenir el sacerdot, que estava al recinte de l’escola però que ja no donava classes. El cas va sortir a la llum pública el 27 de març. El 5 d’abril, el director va enviar un comunicat als pares informant que havien apartat el rector. Prèviament, diu ‘El Periódico’, havia negat la detenció. El dia 6 d’abril, el director va cridar l’informàtic al seu despatx. Segons ha explicat ell mateix al diari, la direcció li va recriminar el dany que havia causat a l’escola, que havia fet baixar el nombre de prescripcions per al proper curs. També li va dir que havia incomplert la clàusula de confidencialitat quan ho va explicar als Mossos d’Esquadra, i que li havien obert un expedient informatiu. En aquest document, diu el diari, es parla d’un “atemptat contra els drets a la intimitat, privacitat i pròpia imatge del pare J.C. de manera injusta i injustificada” i s’avisa que l’informàtic podria haver comès un delicte de revelació de secrets. A partir de llavors, el director li va ordenar que teletreballés. L’informàtic va agafar poc després la baixa per un atac d’ansietat.