Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

L’índex de xifra de negoci de la indústria a Catalunya cau un rècord 13% interanual al març

ACN Barcelona.-L’Índex General de Xifra de Negocis de la Indústria a Catalunya ha caigut un 13% interanual al març, el major descens de la sèrie històrica, segons dades de l’Institut […]

Avatar
Agències 21/05/2020

ACN Barcelona.-L’Índex General de Xifra de Negocis de la Indústria a Catalunya ha caigut un 13% interanual al març, el major descens de la sèrie històrica, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). En termes intermensuals, la xifra ha patit una davallada del 7%, mentre que l’acumulat dels tres primers mesos de l’any és un 5,1% inferior al primer trimestre de 2019. A escala estatal, la taxa anual s’ha desplomat un 16,4% impulsada per la disminució al sector de l’energia, d’un 48%. En relació al febrer, la dada ha caigut un 17%. Per destí econòmic dels béns, l’energia registra també el major descens de la taxa mensual, d’un 48,8%, mentre que els béns de consum no duradors és l’únic sector que creix, un 0,2%.

En concret, les branques d’activitat amb taxes mensuals més altes són la fabricació de productes farmacèutics, amb un creixement d’un 11,2%; la indústria del paper, un 5,3%, i la indústria de l’alimentació, un 5,2%. Les taxes mensuals més baixes corresponen a les coqueries i refineries de petroli, amb un descens del 48,9%; la fabricació de vehicles de motor, un 40%, i la indústria del cuir i el calçat, un 35,1%. Per comunitats autònomes, el major descens en termes interanuals s’ha donat al País Basc, amb una davallada del 25,8%; seguit de la Regió de Múrcia, un 18,1%, i el principat d’Astúries, un 17%. Extremadura és l’únic territori que ha registrat un creixement anual de l’índex, del 6,6%.A Catalunya, la davallada del 13% interanual constitueix la major caiguda de la sèrie històrica. Fins ara, el major descens de l’índex s’havia produït el març de 2013, quan va caure un 10,8% en comparació amb el mateix mes de l’any anterior.