Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

L’índex de confiança empresarial a Catalunya cau dues dècimes al segon trimestre

ACN Barcelona.-L’índex de confiança empresarial a Catalunya va caure dues dècimes al segon trimestre respecte els tres primers mesos de l’any, mentre que al conjunt d’Espanya va pujar tres dècimes, […]

Avatar
Agències 12/04/2019

ACN Barcelona.-L’índex de confiança empresarial a Catalunya va caure dues dècimes al segon trimestre respecte els tres primers mesos de l’any, mentre que al conjunt d’Espanya va pujar tres dècimes, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), que ho atribueix a la davallada de la confiança empresarial del comerç (-3,5%) i de la construcció (-1,7%). En canvi, es produeix una millora de la confiança en els sectors de la indústria (2,7%) i l’hostaleria i transport (0,2%), mentre que en la resta de serveis es manté estable (0,0%). Per grandària de l’establiment, s’observa una millora de la confiança dels establiments de 200 a 999 assalariats (2,1%), seguits dels de 1.000 o més assalariats (1,5%) i dels de menys de 10 assalariats (0,1%).

En canvi, els establiments de 10 a 49 assalariats i de 50 a 199 assalariats mostren una disminució de la confiança empresarial (‑1,4 i -1,2%, respectivament) respecte al trimestre anterior.Les demarcacions de les Cambres de Tarragona i la Cambra de Barcelona mostren un empitjorament de la confiança empresarial d’un 2,1% i un 0,6%, respectivament. D’altra banda, hi ha una millora de la confiança empresarial a les Cambres de Girona (1,1%) i la resta de cambres de Barcelona (0,6%), mentre que les Cambres de Lleida es mantenen estables (0,0%).En relació amb el mateix trimestre de l’any anterior, l’índex de confiança empresarial disminueix un 2,1%. La confiança empresarial empitjora a tots els sectors, encapçalats pel comerç (-4,1%) i la indústria (-3,9%).