Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

L’independentisme rebutja instar el Govern a renunciar a la unilateralitat

ACN Barcelona.-El Parlament ha rebutjat, amb els vots de JxCat, ERC i la CUP i l’abstenció dels comuns, instar el Govern a renunciar a la unilateralitat, com pretenia una moció […]

Avatar
Agències 27/06/2019

ACN Barcelona.-El Parlament ha rebutjat, amb els vots de JxCat, ERC i la CUP i l’abstenció dels comuns, instar el Govern a renunciar a la unilateralitat, com pretenia una moció sobre el rumb polític del Govern presentada per Ciutadans. El text també demanava a la Generalitat que abandonés la seva “política d’exclusió” del castellà, assumir que en els edificis i espais públics s’ha de respectar “la més estricta neutralitat política” i, a la vegada, que retirés “de forma permanent” els llaços grocs i altres símbols partidistes en edificis de la Generalitat. El text sol·licitava “cessar els injustificats tractes de favor” als presos independentistes i deixar d’utilitzar els conceptes “exiliats” o “presos polítics” per “respecte a aquelles persones que van patir l’exili i van ser presos per lluitar contra la dictadura franquista”.

A més, el Parlament ha descartat rebutjat condemnar els “intolerables i injustificats actes de violència, odi i atacs masclistes” durant la jornada les constitucions dels ajuntaments, com a Barcelona, entre d’altres municipis. Els socialistes s’han equivocat en el transcurs de la votació del punt que demanava al Govern la renúncia a la unilateralitat, que ha acabat rebutjada pels 43 vots a favor d’aquest punt –de Ciutadans, PP i només tres diputats del PSC-, 66 en contra –dels grups independentistes- i les abstencions dels comuns. S’ha donat la circumstància que, per un malentès, vuit diputats socialistes no han votat i un ha optat per l’abstenció. Al final de la votació, el diputat Jordi Terradas ha detallat que el seu grup era favorable a la petició del text. De totes maneres, l’error no ha alterat el resultat final.