Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

L’incendi originat a Mequinensa arriba ja a Seròs i afecta almenys 400 hectàrees, 250 a Catalunya

|

- Publicitat -

ACN La Granja d’Escarp – L’incendi forestal declarat aquest dissabte a la tarda a Mequinensa, a la Franja de Ponent, afecta almenys 400 hectàrees, segons dades del govern aragònes, i 250 de les quals són a Catalunya, segons han informat els Agents Rurals. Els serveis d’emergències han rebut l’avís del foc a les 16.11 hores i s’han activat els Bombers de la Generalitat i de l’Aragó, que tot i mobilitzar també mitjans aeris no han pogut atacar les flames des del cel pel fort vent que hi ha a la zona. L’incendi ha començat a la localitat aragonesa i a causa del vent ha saltat a l’altra banda del riu, a la Granja d’Escarp, al Segrià, i ja arriba fins a Seròs.

Una primera estimació al vespre situava l’àrea cremada en més de 100 hectàrees en territori aragonès i 20 a Catalunya, però al cap d’unes hores els Agents Rurals han explicat que la zona afectada a Catalunya ha crescut per l’avenç de les flames. Els Bombers, que a les 22.00 hores hi treballen amb una quarantena d’unitats, prioritzen frenar el cap de l’incendi. El vent també ha provocat que s’originin alguns focus secundaris a més d’un quilòmetre de distància, que ja estan estabilitzats.

Publicitat

A banda del dispositiu de la Generalitat, el Ministeri de Transició Ecològica i per al Repte Demogràfic hi ha enviat dos avions de la base de Reus i els bombers aragonesos hi tenen almenys tres equips terrestres, tres autobombes i quatre agents de protecció de la natura. La carretera A-2414 està tallada al trànsit.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió