Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

L’incendi de Badalona demostra la “crisi greu de l’habitatge” a Catalunya segons la Taula del Tercer Sector

ACN Badalona.-La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya ha afirmat aquest dijous que l’incendi a la nau industrial abandonada i ocupada de Badalona, que fins ara se salda amb […]

Avatar
Agències 10/12/2020

ACN Badalona.-La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya ha afirmat aquest dijous que l’incendi a la nau industrial abandonada i ocupada de Badalona, que fins ara se salda amb tres morts i divuit ferits, dos dels quals crítics, posa de manifest la “crisi greu de l’habitatge” que hi ha a Catalunya. “El que ha passat a Badalona evidencia com la manca d’accés a un habitatge digne està impactant en els col·lectius més vulnerables”, assegura l’entitat en un comunicat. A banda, també avisa que la covid-19 ha “agreujat encara més” la pobresa i les desigualtats. La Taula calcula que abans de la pandèmia hi havia un milió de persones en exclusió residencial a l’entorn de Barcelona.

En els primers mesos de la pandèmia, les entitats socials abocades a l’emergència social derivada de la pandèmia han multiplicat per dos les sol·licituds d’ajuda per cobrir les despeses de l’habitatge, segons assegura la Taula.A parer de la plataforma, que agrupa més de 3.000 entitats socials catalanes, l’emergència de l’habitatge que hi ha a Catalunya “colpeja sobretot” a persones que no tenen alternativa habitacional i es veuen “obligades a viure en infrahabitatges”.L’incendi de Badalona “també evidencia” com l’exclusió social “encara és més gran” en les persones migrades, així com les dificultats “greus” que tenen per accedir a un habitatge. L’entitat cita l’nforme Insocat d’ECAS del gener del 2020 per afirmar que la taxa de risc de pobresa o exclusió de les persones migrades procedents de països extracomunitaris és del 54% enfront del 18% de la població nascuda a l’Estat espanyol o el 19% de la nascuda a altres països de la Unió Europea.Per tot plegat la Taula del Tercer Sector fa èmfasi en la necessitat d’augmentar “amb urgència” el parc d’habitatge social, segons les seves dades inferior al 2%, molt per sota de la mitjana europea del 15%. També reclama que s’incrementi les ajudes a l’habitatge i que siguin complementàries a la Renda Garantida de Ciutadania.