Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

L’INCAVI i l’IRTA participen en un projecte de recerca per minimitzar els efectes del canvi climàtic en la qualitat del vi

ACN Vilafranca del Penedès.-L’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) participen del projecte de recerca MINORVIN, on setze centres de […]

Avatar
Agències 09/07/2019

ACN Vilafranca del Penedès.-L’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) participen del projecte de recerca MINORVIN, on setze centres de tot l’estat espanyol avaluen com es poden minimitzar els efectes del canvi climàtic en la qualitat del vi. La iniciativa se centra en estudiar 51 varietats de vinya minoritàries, les quals es consideren infravalorades, per veure quina és la resistència a la sequera, la tolerància a fongs com el míldiu i l’oïdi, i el potencial enològic. En el cas de Catalunya, l’INCAVI i l’IRTA lideren tres subprojectes per estudiar vuit varietats i fer els anàlisis sensorials de tots els vins que s’elaboraran amb les 51 varietats analitzades al conjunt de la investigació.

La col•laboració amb la investigació a nivell estatal s’emmarca dins del l’i2VI, grup de treball conjunt de l’IRTA i l’INCAVI que ofereix al sector vitivinícola tota la potència R+D del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.