Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

L’In-Edit premia com a Millor documental internacional ‘All I Can Say’, situat a l’escena grunge dels noranta

ACN Barcelona.-El festival In-Edit ha premiat com a Millor documental internacional la producció ‘All I Can Say’, de Danny Clinch, Taryn Gould, Colleen Hennessy i Shannon Hoon, situat a l’escena […]

Agències 06/11/2020

ACN Barcelona.-El festival In-Edit ha premiat com a Millor documental internacional la producció ‘All I Can Say’, de Danny Clinch, Taryn Gould, Colleen Hennessy i Shannon Hoon, situat a l’escena grunge dels anys noranta i centrat en el cantant Shannon Hoon. El jurat internacional ha atorgat també dues mencions especials a ‘Dark City Beneath the Beat’, de TT The Artist, i ‘Faith & Branko’, de Catherine Harte, mentre que ‘Sempre dijous’, de Joan Porcel ha estat el guanyador del Millor documental nacional, i ‘Tardes con Satán – Gernika no existe’, d’Oan Hostench, ha obtingut el premi a Millor curtmetratge documental musical de talent jove.

El jurat ha destacat d”All I Can Say’, del 2019, el fet de ser un retrat d’aquella època i estar centrat per un home que “s’enfronta a la depressió a la drogadicció”, i n’ha valorat el treball de muntatge i la textura del metratge, ja que creen una peça “tan única com propera i memorable”. Pel que fa a les mencions especials, sobre ‘Dark City Beneath the Beat’, el jurat ha destacat que és un “retrat vívid i inusual” d’una comunitat negra modelada per l’especial escena de club de Baltimore. De ‘Faith & Branko’, ha celebrat el viatge “no sempre romàntic” d’una parella intercultural de músics “extraordinaris”.Sobre ‘Sempre dijous’, el jurat ha valorat que presenta un retrat “sincer i honest” del moment vital d’un artista emergent, Júlia Colom, en el trànsit fins a la seva professionalització, al mateix temps que recull i recupera la traidicó musical mallorquina, en una relectura contemporània. “Valorem la valentia de l’artista en exposar la seva vida i les seves inquietuds més íntimes, i la senzillesa amb què el director s’acosta a la seva quotidianitat i al seu entorn més proper”, han afegit. Del Millor curt de talent jove, el jurat ha celebrat que mostra la “Barcelona submergida” a través de dos músics de carrer que decideixen o es veuen abocats a viure al marge del sistema. A més, ha destacat l’homenatge a la vocació musical com a estil de vida i a l’actitud punk”, més enllà de l’estètica, portada fins a les últimes conseqüències”. Ha integrat el jurat internacional Michael P. Aust, Eulàlia Iglesias i Esmeralda Vivas, mentre que han format part del jurat nacional Sergi Cameron, Esteban Girón i Eva Rivera.La pel·lícula que tancarà la programació d’enguany a partir de les vuit del vespre serà ‘Sisters With Transistors’, un homenatge a les dones pioneres de l’electrònica, des de Delia Derbyshire i Daphne Oram, que investigaven els sons del futur, fins a essencials com Bebe Barron, Pauline Oliveros, Maryanne Amacher i Eliane Radigue.