Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

L’impagament comercial augmenta un 16% durant el segon trimestre

ACN Barcelona.-L’Índex Crèdit i Caució d’Incompliment ha registrat un augment de l’impagament comercial del 16% a l’Estat durant el segon trimestre d’aquest any. L’evolució de l’indicador en els següents trimestres […]

Agències 09/09/2020

ACN Barcelona.-L’Índex Crèdit i Caució d’Incompliment ha registrat un augment de l’impagament comercial del 16% a l’Estat durant el segon trimestre d’aquest any. L’evolució de l’indicador en els següents trimestres del 2020 està “molt condicionada per la duració i la intensitat” de la pandèmia, els seus impactes sobre els fluxos de caixa, les cadenes de producció, l’activitat comercial i els efectes de les mesures extraordinàries d’accés a la liquiditat del teixit empresarial. Per ara, les previsions assenyalen que les insolvències empresarials a l’Estat empitjoraran al llarg d’aquest 2020 en els nivells d’impagament en el crèdit comercial –en freqüència i intensitat- per les tensions de tresoreria del teixit productiu.

L’Índex d’Incompliment, elaborat per Crèdit i Caució, identifica el signe i la intensitat de l’evolució dels impagaments que pateix el teixit empresarial davant l’entorn socioeconòmic. El pitjor comportament d’aquest Índex Crèdit i Caució d’Incompliment es va registrar en la crisi del 2008, quan els nivells d’impagament suportats pel teixit empresarial es va multiplicar per tres. Des d’aleshores, el comportament ha mostrat una forma de dents de serra, amb alts i baixos, degut a l’evolució del negoci i l’accés al finançament bancaria, entre d’altres.