Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

L’impacte econòmic de la covid-19 serà major a les comarques de Girona i el Camp de Tarragona, segons el BBVA

ACN Barcelona.-Les comarques de Girona i les del Camp de Tarragona seran les més afectades en l’àmbit econòmic per la crisi de la covid-19, segons el BBVA. Durant la presentació […]

Avatar
Agències 18/11/2020

ACN Barcelona.-Les comarques de Girona i les del Camp de Tarragona seran les més afectades en l’àmbit econòmic per la crisi de la covid-19, segons el BBVA. Durant la presentació de l”Anuari Econòmic Comarcal 2020 de BBVA’, el director de l’estudi, Josep Oliver, ha assegurat que les últimes dades d’afiliació a la Seguretat Social posen de manifest els efectes que tindrà la pandèmia sobre aquestes dues demarcacions. Al tancament del tercer trimestre, l’afiliació a les comarques gironines va caure prop d’un 4% interanual, mentre que el descens a Tarragona es va acostar al 5%. Per altra banda, l’entitat destaca que l’eix metropolità serà el territori que millor aguantarà el cop, després de registrar un descens inferior a la mitjana de Catalunya (-2,5%).

Segons Oliver, aquesta situació s’explica per la forta dependència del turisme i la caiguda de la producció industrial. “El nombre de pernoctacions s’ha reduït molt més respecte a altres punts com les Terres de l’Ebre o les comarques de muntanya”, on el nombre absolut de turistes en el còmput global de l’any és inferior, ha comentat Oliver. Per altra banda, el també catedràtic emèrit d’Economia Aplicada de la UAB ha recordat que l’Índex de Producció Industrial (IPI) ha caigut un 14% durant el primer semestre.Malgrat la forta caiguda de l’economia al conjunt del territori, Oliver ha apuntat que el binomi “indústria i serveis vinculats al sector secundari” serà capaç de reactivar l’activitat de forma més ràpida, mentre que el binomi “comerç i turisme” trigarà força més temps.