Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

L’impacte ambiental de l’aigua embotellada és 3.500 vegades més gran que el de l’aigua de l’aixeta a Barcelona

|

- Publicitat -

ACN Barcelona.-Un nou estudi sobre l’aigua de Barcelona conclou que l’impacte ambiental de l’aigua embotellada és 3.500 vegades més gran en cost d’extracció de recursos i 1.400 vegades més gran pel que fa a l’impacte en els ecosistemes que el de l’aigua de l’aixeta. El treball elaborat per ISGlobal i publicat a ‘Science of the Total Environment’ analitza els impactes de l’aigua embotellada, de l’aixeta i de l’aixeta filtrada posant en relació el cicle de vida de l’aigua i l’impacte en la salut. Un canvi complet a l’aigua de l’aixeta reduiria a 309 anys l’esperança de vida total a la ciutat, una mitjana de 2 hores d’esperança de vida menys per resident. Afegir un filtre domèstic a l’aigua de l’aixeta rebaixaria el nombre total d’anys de vida perduts a 36.

(Aquesta nota substitueix la publicada aquest dijous, 29 de juliol, a les 09.39 h, que continua una errada en la informació. La notícia original ja ha estat modificada)Els resultats van mostrar que si tota la població de Barcelona decidís canviar a l’aigua embotellada, la producció requerida tindria un peatge d’1,43 espècies perdudes per any i un cost de 83,9 milions de dòlars per any a causa de l’extracció de matèries primeres.La qualitat de l’aigua de l’aixeta ha augmentat “substancialment” a Barcelona des de la incorporació de tractaments avançats en els últims anys”, però no hi ha hagut un increment del consum. Cristina Villanueva, investigadora d’ISGlobal i primera autora de l’estudi, ho atribueix a “factors subjectius diferents de la qualitat”.Un d’aquests factors subjectius és la presència percebuda de compostos químics en l’aigua de l’aixeta, que pot contenir trihalometans derivats de la desinfecció associats amb càncer de bufeta. “A causa de l’alta qualitat de l’aigua de l’aixeta a Barcelona, ​​el risc per a la salut és petit, sobretot si tenim en compte els impactes globals de l’aigua embotellada”, afegeix Cristina Villanueva.”L’aigua de l’aixeta és millor opció que l’aigua embotellada, que genera una gamma més àmplia d’impactes”, conclou Cathryn Tonne, investigadora d’ISGlobal i última autora de l’estudi. “En alguns casos, l’ús de filtres domèstics, a més de millorar el sabor i l’olor de l’aigua de l’aixeta, pot reduir substancialment els nivells de trihalometans. Per aquesta raó, l’aigua de l’aixeta filtrada és una bona alternativa”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió