Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

L’IEC diu que les declaracions de Casado sobre el català són “producte de la ignorància o de la mala fe”

ACN Barcelona.-L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha reaccionat aquest dimarts a les declaracions del líder del Partit Popular, Pablo Casado, després que aquest afirmés recentment que a les Illes Balears no […]

Avatar
Agències 27/07/2021

ACN Barcelona.-L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha reaccionat aquest dimarts a les declaracions del líder del Partit Popular, Pablo Casado, després que aquest afirmés recentment que a les Illes Balears no es parla català, sinó “mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterenc”. L’IEC diu que tot plegat és “producte de la ignorància o de la mala fe. En un comunicat, l’entitat constata que les denominacions que va fer servir Casado, així com l’alguerès, el valencià, o el rossellonès, són “denominacions legítimes” que fan referència a varietats de la llengua catalana en els diferents territoris, i remet a les definicions del que tant el Diccionari de la llengua catalana de l’IEC com la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola (RAE) consideren català.

Amb aquests arguments, l’entitat rebutja “que s’utilitzi la llengua com a element de crispació i amb interessos partidistes”.