Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Liciten per 18,4 MEUR les obres de remodelació de quatre estacions de l’R3 del tram Parets del Vallès-La Garriga

ACN Barcelona.-El govern espanyol ha autoritzat aquest dimarts el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) a licitar –a través d’Adif- el contracte d’obres de remodelació de les estacions […]

Agències 30/03/2021

ACN Barcelona.-El govern espanyol ha autoritzat aquest dimarts el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) a licitar –a través d’Adif- el contracte d’obres de remodelació de les estacions de la línia R3 de Rodalies de Parets del Vallès, Granollers-Canovelles, les Franqueses del Vallès i La Garriga. El contracte té un valor de 18,4 MEUR i un termini d’execució estimat de 28 mesos. Les actuacions s’emmarquen en els treballs previs a la pròxima duplicació de via de l’R3 en el tram Parets del Vallès-La Garriga, que permetrà absorbir un major nombre de circulacions i una reducció dels temps de viatge. El projecte de remodelació de les quatre estacions consisteix principalment en l’ampliació i adequació de les andanes fins al 210 metres.

Segons el Ministeri de Transports, aquest allargament de les andanes permetrà la parada de trens CIVIA de 5 cotxes amb doble composició. També se substituiran els passos peatonals entre andanes tipus ‘strail’ existents per uns altres passos inferiors adaptats a persones amb mobilitat reduïda, amb escales i ascensors. Una altra de les actuacions previstes consistirà en l’adequació de la plataforma de maniobres de les vies de les estacions a la nova configuració funcional del projecte de duplicació de l’R3. Igualment es renovarà la superestructura de via i s’adequarà el sistema d’electrificació a la nova configuració. L’actuació podrà ser cofinançada a través del mecanisme ‘Connectar Europa’ de la Unió Europea (CEF).