Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Licitades les primeres obres de la connexió del tramvia a la Diagonal

ACN Barcelona.-Barcelona d’Infraestructures Municipals (BIMSA) ha licitat els primers quatre lots de l’obra per la primera fase de la connexió del tramvia a l’avinguda Diagonal, així com per a la […]

Avatar
Agències 04/06/2021

ACN Barcelona.-Barcelona d’Infraestructures Municipals (BIMSA) ha licitat els primers quatre lots de l’obra per la primera fase de la connexió del tramvia a l’avinguda Diagonal, així com per a la seva urbanització. La publicació de la licitació suposa el tret de sortida per adjudicar i iniciar les obres, que està previst que comencin durant la tardor. Els lots licitats tenen un pressupost de 56.112.778,67 euros. El primer inclou treballs d’infraestructura en l’entorn de Glòries, la urbanització del parc Canòpia i la fase 1 de l’ampliació de l’estació L1 de Glòries. El segon és la implantació de la xarxa tramviària entre Gran Via i Lepant i la urbanització d’aquest tram, el tercer inclou els mateixos treballs però entre Lepant i Nàpols.

El quart lot inclou la implantació entre Nàpols i Girona i la urbanització entre Nàpols i passeig Sant Joan.El Consell municipal de l’Ajuntament de Barcelona i el consell d’administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) van aprovar el passat desembre el conveni de col·laboració per aquest projecte. Ambdues parts han aprovat també els projectes respectius de la primera fase de la unió dels tramvies, en el tram Verdaguer-Glòries, i la seva dotació pressupostària. La durada d’aquests treballs serà de 21 mesos. L’Ajuntament preveu que durant les properes setmanes es vagin licitant la resta de lots fins arribar als nou que hi ha previstos.