Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

L’ICFO ampliarà les seves instal·lacions a Castelldefels i la UOC guanyarà espai per crear el campus del Poblenou

ACN Barcelona – L’Institut de Ciències Fotòniques ampliarà les seves instal·lacions a Castelldefels (Baix Llobregat), mentre que la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) guanyarà espai al Poblenou. Això serà possible […]

Agències 13/02/2023

ACN Barcelona – L’Institut de Ciències Fotòniques ampliarà les seves instal·lacions a Castelldefels (Baix Llobregat), mentre que la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) guanyarà espai al Poblenou. Això serà possible gràcies a un acord entre la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, l’ICFO la UOC. En primer lloc, Barcelona Activa ha deixat lliures la planta 0 i la segona de l’edifici de Can Jaumandreu del Poblenou, que ocupava fins ara, i les ha cedit a la UOC. D’aquesta manera, la universitat podrà concentrar tota l’activitat acadèmica, de recerca i de gestió en un campus en aquest barri barceloní. Pel que fa a l’ICFO, guanya l’edifici que la UOC ocupava al Parc Mediterrani de la Tecnologia de Castelldefels.

El nou campus del Poblenou de la UOC estarà integrat pels tres edificis del complex de Can Jaumandreu i serà el centre de referència de tota l’activitat docent, de recerca i de gestió de la UOC.

De la seva banda, el serveis vinculats a l’economia social de Barcelona Activa que ocupaven aquestes instal·lacions passaran a oferir-se des de l’equipament d’InnoBa-Ca N’andalet, ubicat al districte d’Horta-Guinardó.

Pel que fa a l’ICFO, les noves instal·lacions a Castelldefels li permetran desenvolupar els projectes estratègics d’abast nacional i internacionals que lidera, vinculats amb les tecnologies quàntiques i els xips fotònics. Aquests inclouen la coordinació de la iniciativa Quàntica-Vall Mediterrània de la Ciència i les Tecnologies Quàntiques i el llançament d’un programa de recerca en col·laboració amb els investigadors del MIT americà i la Max-Planck Society d’Alemanya.

El Departament de Recerca i Universitats ha intervingut en l’operació com a facilitador entre les parts amb l’objectiu de fer convergir els interessos de al UOC i de l’ICFO en benefici de l’enfortiment del sistema universitari i de recerca, segons han informat els agents en un comunicat. Així, el Departament impulsarà els tràmits i les accions que siguin necessaris per obtenir les autoritzacions corresponents, d’acord amb la normativa aplicable, a l’efecte que l’CFO pugui fer ús de l’immoble situat al Parc Mediterrani de la Tecnologia.