Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

L’ICAB demana la vacunació preferent dels advocats d’ofici

ACN Barcelona.-El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha iniciat accions per sol·licitar que l’advocacia, i especialment els advocats i advocades del torn d’ofici, puguin ser inclosos com a grup […]

Avatar
Agències 05/02/2021

ACN Barcelona.-El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha iniciat accions per sol·licitar que l’advocacia, i especialment els advocats i advocades del torn d’ofici, puguin ser inclosos com a grup de prioritat en el programa de vacunació del servei públic. Consideren que la seva actuació “comporta una evident situació de risc”. Recorden que el 92% de les assistències a les persones detingudes es presten pel torn d’ofici, com també l’assistència a víctimes de violència de gènere, i de les actuacions acomplertes en altres jurisdiccions essencials. Afegeixen que es tracta d’un “servei essencial d’un estat de dret que garanteix la tutela judicial efectiva”.

L’ICAB exposa que l’advocacia d’ofici ha de dur a terme la seva tasca sense posar en perill la seva salut i per a això és necessari que en aquest context de pandèmia pugui continuar treballant en primera línia amb les màximes garanties sanitàries disponibles en aquest moment.