Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

L’Hotel Terrassa Park es converteix en un hospital de campanya per pacients lleus de coronavirus i altres patologies

ACN Terrassa.-L’Hotel Terrassa Park s’ha convertit en un hospital de campanya per atendre pacients amb afectacions lleus per coronavirus, però també amb altres patologies. L’equipament disposa de 70 habitacions i […]

Avatar
Agències 27/03/2020

ACN Terrassa.-L’Hotel Terrassa Park s’ha convertit en un hospital de campanya per atendre pacients amb afectacions lleus per coronavirus, però també amb altres patologies. L’equipament disposa de 70 habitacions i principalment rebrà malalts del Consorci Sanitari de Terrassa i MútuaTerrassa. Assistirà infectats per covid-19 que no cal que ingressin a l’hospital, però que no es poden confinar a casa o tenen dificultats per aïllar-s’hi. A més, s’atendrà persones amb altres patologies amb un perfil d’hospitalització a domicili i que no poden estar a casa per qüestions socials. També s’hi derivaran pacients de baixa complexitat que requereixin atenció en un sociosanitari o que es troben en un centre d’aquestes característiques on cal alliberar llits.

Fonts de MútuaTerrassa han detallat que la selecció dels pacients es durà a terme de forma centralitzada per part d’un Centre Regional de Control (CRC) -format per professionals del Servei Català de la Salut i de diversos proveïdors sanitaris-. Aquest, atendrà totes les demandes assistencials i, en funció de la tipologia de pacients i disponibilitat de llits, les dirigirà a cada un dels dispositius habilitats per donar resposta als requeriments sanitaris derivats d’aquesta emergència. En aquest sentit, assistirà malalts procedents de MútuaTerrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa, però també podrà donar resposta a les necessitats d’altres centres d’arreu del territori si és necessari. Serà un dispositiu multidisciplinar dirigit per professionals en actiu a la Fundació Assistencial MútuaTerrassa. Tindrà el suport de professionals jubilats, MIRs, altres perfils professionals assistencials com metges, infermers i auxiliars de clínica. A més, s’hi inclouran perfils administratius i personal de neteja. El dispositiu s’ha dissenyat perquè disposi de tots els recursos i serveis de suport necessaris per funcionar com una extensió de MútuaTerrassa. Més enllà de la infraestructura amb què se l’ha dotat, tindrà a la seva disposició tots els recursos de l’entitat en termes humans, tècnics i materials que li proporcionaran suport constant.