Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

L’hotel Cala Jóncols, primer de la Costa Brava en obtenir el certificat internacional de turisme sostenible Biosphere

ACN Roses .-L’hotel Cala Jóncols de Roses (Alt Empordà) ha obtingut el certificat de turisme sostenible Biosphere i s’ha convertit en el primer de la Costa Brava a aconseguir aquesta […]

Avatar
Agències 24/05/2021

ACN Roses .-L’hotel Cala Jóncols de Roses (Alt Empordà) ha obtingut el certificat de turisme sostenible Biosphere i s’ha convertit en el primer de la Costa Brava a aconseguir aquesta acreditació internacional per la seva aposta per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. La distinció la concedeix l’Institut de Turisme Responsable, un organisme independent que promou accions i programes de desenvolupament sostenible en l’àmbit turístic. I és que l’establiment, que funciona des del 1955, ha impulsat un sistema innovador per aconseguir tancar el cercle i convertir-se en un hotel ‘Residu Zero’, a banda d’eliminar el plàstic dels envasos d’aigua, rentar la roba amb ozó o utilitzar un motor de la barca insonoritzat per generar menys impacte acústic.

L’espai, a més, ha introduït un ramat de xais que neteja el sotabosc i el rec del jardí es fa amb aprofitament d’aigua, entre d’altres. “Creiem que el parc s’ho mereix, que l’hem de guardar i intentar preservar entre tots”, ha assegurat un dels seus propietaris, Juanma Gómez.