Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

L’hotel Barcelona Catalonia Plaza ja acull un centenar de pacients del Clínic i podria arribar als 300

ACN Barcelona.-L’hotel Barcelona Catalonia Plaza ja acull un centenar de pacients de l’Hospital Clínic i podria arribar assumir-ne fins a 300 si cal. En paral·lel, el poliesportiu que funciona com […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN Barcelona.-L’hotel Barcelona Catalonia Plaza ja acull un centenar de pacients de l’Hospital Clínic i podria arribar assumir-ne fins a 300 si cal. En paral·lel, el poliesportiu que funciona com una extensió de Vall d’Hebron estarà totalment operatiu aquest dimarts per acollir 132 pacients. A més, l’Ajuntament de Barcelona ha accelerat les tasques d’adequació del CEM Guinardó perquè comenci a acollir una cinquantena de pacients de l’Hospital de Sant Pau a partir de dijous i preveu que el Claror Marítim comenci a allotjar pacients del Mar el cap de setmana.

En roda de premsa, l’alcaldessa Ada Colau ha destacat la tasca dels serveis municipals perquè “en menys d’una setmana” els principals hospitals de Barcelona puguin ampliar les seves plantes a través de pavellons municipals. En una línia similar s’ha expressat la regidora de Salut, Gemma Tarafa, que ha remarcat la feina “ingent” feta per traslladar ja els primers pacients al pavelló de Vall d’Hebron el cap de setmana passat i la “celeritat” per posar en marxa la resta. Segons ha dit Tarafa, el CEM Guinardó començarà acollint uns 50 pacients i tindrà capacitat per a 88 llits en total. En el cas del Claror, la capacitat serà de 79 llits. Més enllà de la creació de l’Oficina Tècnica Pavelló Salut, s’ha referit també als esforços municipals per gestionar la situació a les residències barcelonines i ha apuntat que s’estan estudiant quins hotels o espais “adequats” podrien acollir avis provinents de residències si és necessari. D’altra banda, la regidora de Salut ha recordat que el consistori continua prestant els serveis essencials i ha remarcat que el Servei d’Atenció Domiciliària ja s’ha reduït fins al 50% gràcies a què algunes famílies usuàries del servei es poden fer càrrec directament aquests dies del seus familiars. Residus i mobilitatEn relació als residus, el tinent d’alcaldia Albert Batlle ha recordat que el servei de recollida de mobles al carrer està suspès. En aquest sentit, ha fet una crida perquè els veïns no llencin mobles i ha recordat que pot suposar una sanció. També ha demanat que les bosses de brossa es dipositin dins dels contenidors, i no al terra, al costat d’aquests.Respecte la mobilitat del transport públic, les noves mesures de restricció de la mobilitat aprovades pel govern espanyol s’han traduït en un lleu descens de l’afluència d’usuaris dels serveis de transport. Aquest dilluns a les 7.00 hores, la demanda ha baixat un -76%, i a les 9.00 s’ha situat en una baixada del -89% del passatge, respecte d’un dia normal (divendres 27, a la mateixa hora el descens era del -70% i del -86% respectivament).El cap de setmana, amb una oferta de l’ordre del 50%, les xarxes de metro i autobusos de TMB ja van tenir una utilització molt baixa: amb una disminució del -93,4% al metro i del -95% als autobusos.