Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

L’Hospitalet de Llobregat vol arribar als 800 agents de policia

ACN L’Hospitalet de Llobregat – L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, vol que la ciutat arribi a disposar d’un total de 800 agents de policia, sumant els de la […]

Agències 16/02/2022

ACN L’Hospitalet de Llobregat – L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, vol que la ciutat arribi a disposar d’un total de 800 agents de policia, sumant els de la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i la policia espanyola. Aquest dimecres s’ha reunit amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, en el marc de la Junta Local de Seguretat, on s’han repassat els valors relatius als darreres anys pel que fa als índexs de fets delictius. Actualment la ciutat disposa de 372 agents de la Guàrdia Urbana i properament se n’incorporaran 20 més, amb la perspectiva d’arribar als 400 en els propers anys, mentre que hi ha 281 mossos destinats a l’Hospitalet, 53 dels quals arribats els últims dos anys.

“Hem fet un esforç gran per incrementar la plantilla de Guàrdia Urbana i volem arribar als 400 efectius, i plantegem que aquesta xifra s’estengui als altres dos cossos policials operants a la ciutat, Mossos d’Esquadra i el Cos Nacional de Policia”, ha assenyalat Marín. En aquest sentit, planteja que els Mossos d’Esquadra elevin els efectius destinats a la ciutat fins els 325, mentre que la policia espanyola n’hauria de disposar de 75.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, recorda que l’increment del nombre d’agents és una necessitat estesa a tot el territori, amb el greuge que no s’han pogut convocar noves places en certes promocions dels darrers anys. No obstant, recentment s’ha acordat amb l’Estat poder arribar als 4.000 agents en els propers anys.

“Som conscients que l’Hospitalet, més enllà del factor demogràfic, té un pes econòmic i una incidència que fa que hi passin moltes coses, i fem un reforç amb més efectius de seguretat ciutadana i amb recursos especials vinculats a l’ordre públic”, ha assenyalat Elena.