Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

L’Hospitalet de Llobregat té 300 casos actius de covid-19 i Marín demana al Govern reforçar l’atenció primària

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha donat una nova xifra d’infectats per covid-19, que ara són 300. Segons Marin, les dades facilitades per Salut durant […]

Avatar
Agències 13/07/2020

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha donat una nova xifra d’infectats per covid-19, que ara són 300. Segons Marin, les dades facilitades per Salut durant el cap de setmana no es corresponien amb la realitat: “Ni partíem de 30 casos ni en teníem 100”. L’alcaldessa, però, ha evitat polemitzar i demana al Govern reforçar l’atenció primària, amb l’ampliació dels horaris del centres, per tal de controlar el brot. A nivell municipal, l’Ajutnament ha aprovat un seguit de mesures, que s’afegeixen al tancament de pispes esportives a l’aire lliure, que ja es va ordenar diumenge. S’anul·la les activitats d’esport col·lectiu, es tanquen les pistes de petanca i es recomana a bars i restaurants prioritzar l’ús de les terrasses.

Per fer seguiment de les mesures adoptades i de l’evolució del brot, l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i el Departament de Salut han creat un comitè de crisi que es reunirà diàriament. “És un situació complexa i difícil. El coronavirus no ha marxat”, s’ha lamentat l’alcaldessa.Pel que fa a les dades, aquestes suposen ara un punt de partida per a futures comparatives, però el canvi de criteri respecte a les xifres donades durant el cap de setmana no permeten fer ara un anàlisi de l’evolució del virus durant els darrers dies. “No dubto de les xifres, però el volum comença a ser important”, avisa Marin.Dels 300 casos, la majoria es concentren al barris nord de la ciutat. N’hi ha 81 a la Torrassa, 47 a Florida Nord, 34 a Florida Sud i 44 a Collblanc. A més, la majoria de la població afectada és “jove”, d’entre 20 i 50 anys, i, a diferència del que va passar al principi de la pandèmia amb la gent gran, això obliga a modificar les polítiques de prevenció per “paralitzar” el virus.L’alcaldessa demana al Govern que faci un esforç per saber d’on provenen els casos detectats per poder evitar nous rebrots a la ciutat i la seva propagació en el conjunt de l’àrea metropolitana. “No som una illa”, ha recordat. També exigeix més recursos a l’atenció primària per poder fer un millor seguiment dels pacients.A més del 8 pacients asimptomàtics de la residència de la Torrassa, hi hauria un grup de persones infectades a partir d’un petit brot al club de Polo de Barcelona, on hi ha treballadors que són de l’Hospitalet. També hi ha onze persones contagiades per una persona que va arribar a la ciutat amb un vol internacional.Pel que fa a les mesures a nivell municipal, s’informaran aquest dilluns a través d’un BAN que recordarà la necessitat d’extremar les mesures sanitàries a tots els nivells. El consistori posa el focus en els centres esportius, els mercats municipals i comerços, l’espai públic, les escoles bressol, els casals d’estiu i les biblioteques. A més, s’intensificarà la neteja i el control policial.”Prenem decisions com a Ajuntament, però treballem estretament amb el Departament de Salut per identificar les famílies adequadament i que les persones infectades estiguin correctament confinades. És una garantia per a la salut comunitària”, ha explicat l’alcaldessa durant la seva compareixença.En aquest sentit, el consistori treballa en la creació d’un grup de professionals per posar-los a disposició del Departament perquè puguin ajudar a fer seguiment de les famílies afectades pel rebrot.