Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

L’Hospitalet de Llobregat comença la retirada de les plaques franquistes dels 200 edificis que encara les conserven

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat ha reprès la retirada de les plaques franquistes en 200 edificis d’habitatges de protecció oficial que encara les conserven . La retirada […]

Avatar
Agències 17/06/2021

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat ha reprès la retirada de les plaques franquistes en 200 edificis d’habitatges de protecció oficial que encara les conserven . La retirada d’aquestes plaques dona compliment a la Llei de memòria històrica espanyola i a la Llei del memorial democràtic de Catalunya, en les quals s’indica que les administracions públiques, en l’exercici de les seves competències, prendran les mesures oportunes per a la retirada de les plaques amb simbologia franquista. Segons el cens realitzat els anys 2009 i 2010, dels més de 10.000 edificis de la ciutat, 426 comptaven amb aquestes plaques. 347 la tenien amb la simbologia franquista del jou i les fletxes i 79 amb la de l’antic Instituto Nacional de la Vivienda.

En principi, l’obligació de retirar les plaques en edificis privats correspon als propietaris d’aquests immobles. No obstant això, i amb la voluntat que es faci de manera ordenada i evitant qualsevol conflicte, serà l’Ajuntament el que farà aquesta actuació i sense cap despesa per als propietaris, sempre que la comunitat no manifesti la seva oposició raonada.