Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

L’Hospitalet aprova el nou Pla director d’educació ambiental per fer front a l’emergència climàtica

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat ha aprovat inicialment el nou Pla director d’educació ambiental de l’Hospitalet-Horitzó 2030, elaborat després d’un ampli procés participatiu i amb el suport […]

Avatar
Agències 07/07/2021

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat ha aprovat inicialment el nou Pla director d’educació ambiental de l’Hospitalet-Horitzó 2030, elaborat després d’un ampli procés participatiu i amb el suport de la Diputació de Barcelona. El pla, d’acord amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 de Nacions Unides, estableix tot un seguit d’accions transversals que s’han de desenvolupar al municipi per conscienciar la ciutadania en general –amb especial atenció a la comunitat educativa, el personal municipal i el món associatiu- sobre els efectes de l’emergència climàtica. S’ordena a través de 20 projectes tractors, entre els que destaca la renovació del programa l’H Escoles Sostenibles.

Dins de l’organització interna de l’Ajuntament, es preveu incidir en l’educació per la sostenibilitat a partir de les actuacions de les diverses àrees municipals. Per això, es crearà una comissió transversal que establirà objectius comuns mediambientals als projectes i permetrà adaptar-ne les estratègies a cada barri, així com formar i fomentar les bones pràctiques del personal municipal. A l’àmbit associatiu i d’acció ciutadana, es proposa un augment de la formació i la participació d’entitats i empreses en accions d’educació ambiental, així com impulsar iniciatives de voluntariat ambiental i projectes de ciència ciutadana. Quant a la divulgació, es faran campanyes de difusió, es crearà un web i s’incrementarà l’ús de les zones naturals urbanes com a espais educatius, entre altres iniciatives. Totes aquestes accions es duran a terme per mitjà d’un treball en xarxa, amb la coordinació de les administracions implicades, la cooperació amb els agents educatius i el desenvolupament d’una xarxa de recursos materials. Alhora, es fomentaran les bones pràctiques i la participació ciutadana en processos de governança. El procés participatiu per elaborar el nou Pla director d’educació ambiental ha comptat amb les aportacions de més de 300 persones, a través d’entrevistes, diversos tallers virtuals i qüestionaris adreçats als perfils de població i entitats del municipi més relacionats amb aquest àmbit.