Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

L’Hospital Universitari d’Igualada rep més de 567.000 euros per renovar aparells mèdics

ACN Igualada.-L’Hospital Universitari d’Igualada ha rebut més de 567.000 euros per renovar equipaments tecnològics sanitaris i aparells mèdics. La subvenció s’emmarca dins el Programa específic de suport a la renovació […]

Avatar
Agències 13/09/2021

ACN Igualada.-L’Hospital Universitari d’Igualada ha rebut més de 567.000 euros per renovar equipaments tecnològics sanitaris i aparells mèdics. La subvenció s’emmarca dins el Programa específic de suport a la renovació tecnològica (PERT) del Servei Català de Salut i servirà per cofinançar una inversió total de gairebé 1,7 milions d’euros (MEUR), destinats íntegrament a substituir equipaments tecnològics en àrees clau del centre hospitalari, com UCI, quiròfan, urgències, bloc quirúrgic, pediatria, obstetrícia i diagnòstic per la imatge. Així, es renovaran equips d’anestèsia, centrals de monitoratge, respiradors, una incubadora de transport, un ecògraf ginecològic i monitors multiparamètrics que permeten supervisar les constants vitals dels pacients.

El gerent del Consorci Sanitari de l’Anoia, Ferran García, veu aquesta inversió molt positivament i explica que “permet avançar en l’aposta per estar a l’avantguarda de la innovació en tecnologia”. També valora que hagi estat el novè centre dels 33 escollits en aquest programa d’inversió. En total, el Servei Català de Salut ha concedit prop de 30 milions d’euros als centres hospitalaris d’aguts que formen part del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT) en el marc del PERT. Amb aquesta renovació s’ha prioritzat “la necessitat de revisar les infraestructures i els equipaments tecnològics per poder fer un plantejament de futur incorporant la perspectiva de la sostenibilitat”.