Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

L’hospital Trueta implanta una tècnica pionera a Catalunya per corregir el prolapse uterovaginal

ACN Girona.-L’hospital Trueta de Girona comença a implantar una nova tècnica que permet corregir el prolapse uterovaginal amb una cirurgia de curta durada, mínimament invasiva i amb una estada hospitalària […]

Avatar
Agències 29/06/2021

ACN Girona.-L’hospital Trueta de Girona comença a implantar una nova tècnica que permet corregir el prolapse uterovaginal amb una cirurgia de curta durada, mínimament invasiva i amb una estada hospitalària reduïda. El prolapse uterovaginal és el descens d’òrgans pelvians de la seva posició anatòmica normal. El Trueta serà el primer centre de Catalunya i el segon de l’Estat a poder oferir aquesta tècnica, que es destinarà a pacients molt seleccionades. El prolapse uterovaginal segueix essent un problema molt prevalent, incapacitant i, malauradament, també molt ignorat. Es calcula que entre un 20 i un 25% de la població femenina patirà símptomes de prolapse o incontinència urinària en algun moment de la seva vida.

Els principals factors de risc són el sobrepès, els parts vaginals o la menopausa, entre d’altres.Segons informa el Trueta en un comunicat, en els darrers anys hi ha hagut un canvi important en les tècniques quirúrgiques per a la correcció del prolapse i, actualment, es busca una cirurgia menys agressiva, més conservadora, però que sigui tan efectiva o més.La Unitat de Sòl Pelvià del servei de Ginecologia i Obstetrícia del Trueta ha organitzat aquest dimarts una sessió de cirurgia avançada de sòl pelvià per introduir aquesta tècnica nova per corregir el prolapse uterí per via vaginal. Aquest nou tractament, que es comença a implantar a l’hospital, permet la col·locació d’un dispositiu biocompatible, dissenyat a Israel i fabricat a Alemanya, que facilita la recuperació de la principal estructura de suport dels òrgans pelvians. La seva forma imita la fàscia endopelviana fisiològica i restitueix els òrgans pelvians a la seva posició anatòmica i funcional.En la sessió hi ha participat, també, el doctor Gil Levy, cap de la secció d’Uroginecologia i Cirurgia Reconstructiva Pelviana a Assuta University Medical Center d’Ashdod (Israel), i el doctor Íñigo Fernández, ginecòleg especialista en sòl pelvià de l’hospital San Juan de Dios de Pamplona.”Amb la implantació d’aquesta nova tècnica, tant el Servei de Ginecologia i Obstetrícia com l’hospital es refermen en el compromís d’oferir a la població les tècniques més avançades i els millors tractaments disponibles”, remarca l’hospital en el comunicat.