Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

L’Hospital Mútua Terrassa crea una Unitat d’Olfacte arran de l’increment de pacients amb anòsmia després de la covid

ACN Terrassa.-Els Serveis d’Otorrinolaringologia de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa (HUMT) i e de Rehabilitació han posat en marxa una Unitat d’Olfacte per atendre l’increment de pacients que perden capacitats nasals […]

Avatar
Agències 29/01/2021

ACN Terrassa.-Els Serveis d’Otorrinolaringologia de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa (HUMT) i e de Rehabilitació han posat en marxa una Unitat d’Olfacte per atendre l’increment de pacients que perden capacitats nasals després de passar la covid-19. El centre ha constatat que l’anòsmia és un símptoma inicial habitual entre els contagiats de coronavirus, el qual persisteix mesos després. Des de la nova unitat, el centre preveu personalitzar més els tractaments. Per tractar l’anòsmia, la rehabilitació es basa en pautar diversos exercicis orientats a reconèixer novament les olors i recordar-les. Després de quatre mesos, als pacients afectats se’ls practicarà una olfatometria per comprovar si han evolucionat.

Al marge dels pacients Covid-19, la nova Unitat també prestarà servei als que presentin una anòsmia derivada d’altres patologies, com el constipat comú, la grip, la rinitis al·lèrgica, els pòlips nassals o les sinusitis agudes i cròniques. També està adreçada a pacients amb dificultats olfactives a causa de malalties neurodegeneratives, traumatismes o tumors cerebrals.