Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

L’hospital d’Olot reforçarà urgències amb cinc metges per la previsió d’augment d’atencions per la grip

ACN Olot.-L’hospital d’Olot reforçarà durant els propers dies amb cinc metges el servei d’urgències amb la previsió d’un augment d’atencions per l’arribada de la grip a Catalunya. El centre també […]

Avatar
Agències 13/12/2019

ACN Olot.-L’hospital d’Olot reforçarà durant els propers dies amb cinc metges el servei d’urgències amb la previsió d’un augment d’atencions per l’arribada de la grip a Catalunya. El centre també millorarà la senyalització i informació de la sala d’espera, reforçarà les franges horàries de més afluència amb especialistes i es coordinarà amb l’atenció primària de la comarca per “reorientar” els pacients menys greus als ambulatoris i consultoris locals. L’objectiu és “ordenar i optimitzar” els fluxos d’atenció urgent i “adequar el temps de resposta en les urgències dels usuaris amb prioritat menys urgent i afavorir la continuïtat assistencial”.

En els últims cinc anys, les urgències de l’hospital d’Olot han incrementat un 10,63%, passant de les 33.065 ateses l’any 2014 a les 36.581 l’any passat. Això ha suposat que, de mitjana, es visitin cada dia deu pacients més dels que s’atenien el 2014. El servei utilitza un sistema de classificació i triatge que ordena els pacients en funció del nivell d’urgència amb el qual arriben a l’hospital. Aquesta classificació té cinc nivells: l’1 –de màxima urgència- fins als nivells 4 i 5 –pacients amb patologies no urgents i que poden ser atesos en un altre centre assistencial-. Durant l’any passat, sis de cada deu urgències que es van atendre a l’hospital eren considerades “banals” o del nivell 4 i 5 i que, per tant, es podrien haver atès amb la mateixa eficàcia, asseguren, en un centre d’atenció primària.