Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

L’Hospital del Mar i l’AECC reforcen el suport als pacients amb càncer i les seves famílies en la pandèmia

ACN Barcelona.-L’Hospital del Mar i l’AECC-Catalunya contra el Càncer (AECC) desenvoluparan activitats de voluntariat al centre sanitari per reforçar el suport als pacients oncològics i les seves famílies en un […]

Avatar
Agències 04/02/2021

ACN Barcelona.-L’Hospital del Mar i l’AECC-Catalunya contra el Càncer (AECC) desenvoluparan activitats de voluntariat al centre sanitari per reforçar el suport als pacients oncològics i les seves famílies en un moment d’incertesa marcat per la pandèmia de la covid-19. L’objectiu del conveni de col·laboració que han signat és aconseguir millor qualitat de vida per als pacients i familiars a través de l’acompanyament i el suport físic i emocional. Els voluntaris faran tasques d’acompanyament al centre sanitari i a sortides a l’exterior, així com la possibilitat d’oferir descans físic i emocional als cuidadors. També realitzaran activitats per facilitar l’ingrés o l’estada a l’hospital i l’expressió d’emocions associades al procés de la malaltia.

Tot i que els tractaments, seguiment i cirurgies oncològiques s’han mantingut durant la pandèmia, els pacients han vist com les seves rutines es veien afectades i creixien els dubtes i les pors. En aquest sentit, els voluntaris també faran una tasca informativa sobre les mesures d’higiene i protecció davant de la covid-19 a les àrees on sigui necessari. També donaran suport al programa d’alfabetització digital de l’hospital, amb formació als pacients sobre l’ús de la telemedicina.