Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

L’Hospital de Terrassa inicia la vacunació contra la covid-19 entre els seus 2.000 professionals

ACN Terrassa.-El Consorci Sanitari de Terrassa (CST) ha iniciat aquest dijous el procés de vacunació de tots els seus treballadors. La previsió és subministrar el vaccí als 2.000 empleats de […]

Avatar
Agències 07/01/2021

ACN Terrassa.-El Consorci Sanitari de Terrassa (CST) ha iniciat aquest dijous el procés de vacunació de tots els seus treballadors. La previsió és subministrar el vaccí als 2.000 empleats de l’hospital, començant per aquells de serveis de risc, com ara Urgències UCI, plantes covid i geriatria. Cada dia es calcula que es vacunaran entre 400 i 500 persones, i el procés s’allargarà fins dimarts, amb la finalitat de subministrar la segona dosis en uns 21 dies. La direcció aplaudeix la bona resposta que assegura que hi ha hagut per part dels professionals a l’hora de vacunar-se. Actualment hi ha 50 pacients ingressats amb covid al centre hospitalari terrassenc, amb una dotzena de malalts a l’UCI per aquesta patologia.

La primera dosi de la vacuna s’ha començat a administrar a les 8.00 h amb l’objectiu de superar els 400 treballadors vacunats aquest mateix dijous, i tot i això ja hi havia personal fent cua des de les 7.30 h. Inicialment s’havia previst fer les injeccions en un espai habilitat a l’aparcament del centre sanitari, però les condicions meteorològiques adverses previstes per als propers dies, amb fred i possibilitat de pluja o neu, ha obligat a traslladar el procediment a la primera planta de l’hospital.”Hem prioritzat els serveis de risc com ho són les Urgències, l’UCI, les plantes covid i les plantes de geriatria”, detalla Cristina Abadia, cap del servei de salut laboral del CST. L’anunci a la plantilla es va fer dimarts mateix, quan la direcció va tenir confirmació de l’arribada del vaccí.”Era una incògnita com respondrien els treballadors, i la resposta ha estat molt positiva”, explica el gerent del centre, Alfredo García. En aquest sentit, apunta que moltes de les persones a qui se’ls ha programat la injecció de cara a dissabte o diumenge han demanat avançar la vacunació, si bé cal seguir un ordre per evitar una massificació a l’espai destinat a aquesta pràctica.Un cop vacunats, els professionals han de restar uns minuts a la sala d’espera per acabar de confirmar que no es produeixen afectes adversos. És el cas de la Lídia Gallart, administrativa del servei d’UCI, que assegura que li han notificat aquesta mateix matí que tenia hora per posar-se la vacuna, i detalla que esperen poder rebre la segona dosi “en uns 21 dies”.També la Júlia Ocaña, treballadora del mateix departament, detalla que aquest matí els han notificat que s’havia de baixar a vacunar. “Ens hem d’esperar uns 15 minuts per veure que no hi ha cap problema”, apunta.Situació de “certa calma”García ha descrit com una “situació de certa calma” a l’hospital, pel que fa a la incidència del coronavirus a l’hospital. Els registres són millors que els de la primera onada, on recorda que hi havia uns 30 ingressos diaris, que van convertir gairebé tot l’hospital en un centre covid. “De tenir totes les plantes ocupades amb pacients amb coronavirus, ara en tenim dues”, destaca. Actualment, la incidència al territori és de 300 casos per cada 100.000 habitants, segons les dades anunciades per García. “És una situació de certa calma, amb 50 pacients ingressats i 12 a l’UCI”, assenyala.