Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

L’hospital de Palamós i tots els centres que en depenen ja són “autosuficients” en la realització de proves de covid-19

ACN Palamós.-L’hospital de Palamós (Baix Empordà) i tots els centres que en depenen –integrats al SSIBE- ja són “autosuficients” en la realització i anàlisi de proves PCR. El laboratori del […]

Agències 11/11/2020

ACN Palamós.-L’hospital de Palamós (Baix Empordà) i tots els centres que en depenen –integrats al SSIBE- ja són “autosuficients” en la realització i anàlisi de proves PCR. El laboratori del centre ha habilitat unes instal•lacions i ha incorporat nova maquinària a través de la qual actualment té capacitat per gestoinar unes 300 proves diàries sense necessitat de derivar-les a cap altre laboratori extern. La fita suposa una millora en la rapidesa del diagnòstic i de la detecció de la covid-19, amb un topall màxim d’espera dels resultats d’entre 24 i 48 hores. El centre, a més, ja realitza els tres tipus de proves disponibles: les PCR, els test d’antigens ràpids i els test serològics.

La directora assistencial del SSIBE, Anna Ribera, ha assegurat que ha estat una tasca molt complexa però que, finalment, s’ha aconseguit.