Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

L’Hospital de Granollers lidera un estudi sobre possibles reaccions cutànies de les vacunes contra la covid-19

ACN Granollers.-L’Hospital General de Granollers acaba d’iniciar un estudi d’àmbit estatal per analitzar les possibles reaccions cutànies que es puguin donar per l’administració de les diferents vacunes contra la covid-19. […]

Agències 16/03/2021

ACN Granollers.-L’Hospital General de Granollers acaba d’iniciar un estudi d’àmbit estatal per analitzar les possibles reaccions cutànies que es puguin donar per l’administració de les diferents vacunes contra la covid-19. L’estudi el promou el doctor Carlos Muñoz, del Servei de Dermatologia de l’Hospital, de la ma de les investigadores Alba Català, de l’Hospital Clínic de Barcelona, i Cristina Galván, de l’Hospital de Mosteles, a Madrid. L’objectiu és descriure les reaccions cutànies que apareixen en pacients vacunats i establir la seva possible relació amb les vacunes, analitzar la cronologia de la reacció cutània i la seva eventual relació amb els antecedents del pacient.

L’estudi està motivat per la notificació, de dermatòlegs de tot l’Estat, d’alguns casos d’erupcions cutànies, generalment lleus, que apareixen al cap de pocs dies de rebre la vacuna contra la covid-19. Es desconeix de moment la freqüència exacta d’aquestes reaccions i les erupcions que han estat notificades són diverses, sense que s’hagi pogut establir encara un vincle clar de causalitat amb la vacuna. Per dur a terme l’estudi, els centres dermatològics més importants de l’Estat aportaran casos i imatges clíniques a través d’una plataforma informàtica única per tal d’analitzar-los.