Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

L’Hospital de Campdevànol reprendrà activitat suspesa, però continuarà acceptant només ingressos covid

ACN Campdevànol.-L’Hospital de Campdevànol (Ripollès) començarà a reprendre l’activitat suspesa a partir de dilluns que ve, segons informa el centre a través d’un comunicat. Tot i això, asseguren que serà […]

Avatar
Agències 11/12/2020

ACN Campdevànol.-L’Hospital de Campdevànol (Ripollès) començarà a reprendre l’activitat suspesa a partir de dilluns que ve, segons informa el centre a través d’un comunicat. Tot i això, asseguren que serà “mínima i de forma progressiva”. En concret, està previst que es comencin a fer proves com colonoscòpies i cirurgia menor ambulatòria, activitats que no requereixen l’ingrés dels pacients. Tot i això, des del centre expliquen que mantenen la mesura adoptada fa una setmana i mitja d’acceptar només ingressos de pacients positius de covid-19 i derivar els no covid a l’Hospital d’Olot per evitar nous contagis.

El dimecres 2 de desembre i després de detectar un brot intern de Covid-19 a dins de l’Hospital, sumat a un augment d’ingressos positius externs, el Comitè de Crisi del centre va decidir que només s’acceptarien ingressos que siguin positius en Covid-19, amb l’objectiu d’evitar contagis a pacients que no ho siguin. El centre informa que durant aquests dies només s’han hagut de derivar un total de quatre pacients a l’Hospital d’Olot i dos més a d’altres centres. Segons informen des de l’hospital, la situació “millora” però “ho fa de forma molt lenta”. Aquest divendres hi ha 15 pacients positius de Covid-19 ingressats a aguts, 20 pacients positius ingressats a l’àrea sociosanitària i una nova defunció d’un pacient de 99 anys que es va registrar aquest dijous. El centre assegura que allò que més els preocupa en aquests moments és l’elevat nombre de professionals afectats, un total de 29. L’Hospital de Campdevànol és l’hospital comarcal del Ripollès i dona servei a una població de referència de més de 25.000 persones.