Diumenge, 17 de gener de 2021 - Edició 906
La República

L’hospital de campanya de Santa Anna obre les portes a causa de l’onada de fred a Barcelona

ACN Barcelona.-L’hospital de campanya de Santa Anna ha tornat a obrir de nit a causa de l’onada de fred que pateix Barcelona. Més de 1.100 persones dormen als carrers barcelonins […]

Avatar
Agències 13/01/2021

ACN Barcelona.-L’hospital de campanya de Santa Anna ha tornat a obrir de nit a causa de l’onada de fred que pateix Barcelona. Més de 1.100 persones dormen als carrers barcelonins i porten dies fent-ho amb temperatures que freguen els zero graus. En relació amb això, aquesta setmana ha estat notícia la mort de dues persones joves que vivien al carrer, tot apunta que a causa del fred. Per posar fre a aquesta situació, segons informa ‘Catalunya Religió’, l’hospital de campanya de l’església de Santa Anna ha tornat a obrir les portes de nit dilluns passat per aixoplugar una desena de persones als bancs de l’església habilitats.

“Això d’amagar els pobres o arraconar-los a la perifèria és habitual de la ciutat turística”, ha denunciat Xavier Morlans, un dels sacerdots que capitaneja el projecte social al centre de Barcelona, a ‘Catalunya Religió’. “Falta molt d’escoltar aquesta gent, no es tracta de fer una solució a l’engròs, o un pedaç, sinó que cal escoltar i intentar donar una resposta a aquestes 1.100 persones que dormen al carrer a Barcelona”.Segons recull ‘Catalunya Religió’, des de Santa Anna demanen posar mitjans per sortir d’aquesta crisi i fer una xarxa d’albergs assequibles i eficients. “La casa és sempre el primer, com fan a països com Finlàndia on tenen clar el ‘housing first’, com diuen ells”, explica Morlans.

Relacionats