Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

L’Hospital de Bellvitge reobre tots els quiròfans i s’adapta a la nova realitat post covid-19

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-L’Hospital de Bellvitge ha reobert tots els quiròfans i ha reprès les visites presencials programades, un cop constatada la disminució constant del nombre de nous ingressos i […]

Avatar
Agències 20/05/2020

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-L’Hospital de Bellvitge ha reobert tots els quiròfans i ha reprès les visites presencials programades, un cop constatada la disminució constant del nombre de nous ingressos i de pacients hospitalitzats per covid-19. Des del centre remarquen que la pandèmia “no es pot donar per acabada” però celebren que l’hospital recupera lentament el funcionament que tenia abans de l’esclat del coronavirus. Així, des d’aquest dilluns, els 33 quiròfans de Bellvitge tornen a estar operatius, prioritzant les operacions oncològiques i les cirurgies no demorables. Pel que fa a les visites programades, ja se’n fan un 35% de forma presencial. Actualment, els ingressats per covid-19 representen un 10% del total. 32 d’aquests pacients són a l’UCI.

Amb la disminució dels ingressats per covid-19, també s’ha reprès l’activitat de transplantaments i donació d’òrgans i teixits, i s’han reobert els tres programes en què l’Hospital de Bellvitge és referent -renal, hepàtic i cardíac-, així com les assistències ventriculars mecàniques.D’altra banda, s’han restablert les consultes externes i les proves diagnòstiques que es fan als diferents gabinets, tot i que amb les mesures i els circuits diferenciats necessaris per assegurar la salut d’usuaris i professionals. L’entrada al bloc de Consultes Externes es realitza de nou per la porta principal, que era tancada durant la pandèmia. Ara, però, es fan controls a l’accés i a l’interior per recordar les mesures d’higiene i de distanciament social.Per evitar contagis, la tornada a la normalitat s’està fent extremant la seguretat, remarquen des del centre. Així, tots els pacients que entren a l’Hospital han de portar mascareta quirúrgica, mantenir la distància de seguretat amb altres persones i desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic quan arriben. També es demana que vinguin sols i, si no poden fer-ho, amb un sol acompanyant, sent molt puntuals.Ara per ara s’estan realitzant un 35% de les visites programades de forma presencial, un percentatge que s’espera apujar fins a un 50% durant el mes de juny. Aquest serà el percentatge màxim per evitar aglomeracions a les sales d’espera. Els professionals revisen les agendes per determinar les visites que s’han de dur a terme de forma presencial i les que es poden resoldre per telèfon. En conjunt, s’estan atenent aproximadament un 75% de les visites programades.Al mateix temps, els diferents gabinets de proves diagnòstiques de Bellvitge –Endoscòpies, reumatologia, cardiologia, proves funcionals respiratòries, vascular i neurovascular i neurofisiologia- ja estan funcionant tots de nou, la majoria al 100%. L’hospital de dia també atén pacients de forma normalitzada per rebre tractaments ambulatoris.