Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

L’Hospital de Bellvitge realitza el 65% de la broncoscòpia intervencionista dels hospitals públics de Catalunya

ACN Barcelona.-L’Hospital de Bellvitge de Barcelona realitza el 65% de la broncoscòpia intervencionista dels hospitals públics de Catalunya. Es tracta de procediments que permeten l’extracció de tumors i d’altres accions […]

Avatar
Agències 21/04/2021

ACN Barcelona.-L’Hospital de Bellvitge de Barcelona realitza el 65% de la broncoscòpia intervencionista dels hospitals públics de Catalunya. Es tracta de procediments que permeten l’extracció de tumors i d’altres accions diagnòstiques i terapèutiques a les vies respiratòries. L’any 2019 la Unitat d’Endoscòpia Respiratòria va realitzar 235 intervencions d’aquest tipus, segons dades de la Societat Catalana de Pneumologia. Durant el 2020, tot i la pandèmia de la covid-19, l’hospital ha mantingut un nivell d’activitat molt semblant. Els procediments de la broncoscòpia intervencionista són d’una complexitat més gran que els utilitzats en la broncoscòpia flexible, una tècnica realitzada habitualment pels pneumòlegs.

Tal com subratlla la Doctora Rosa López, una de les broncoscopistes de la unitat de l’Hospital Bellvitge, es considera una eina “imprescindible” dins de l’algoritme de tractament de les neoplàsies amb afectació de la via aèria principal, “tant de forma complementària a d’altres teràpies oncològiques o bé com a tractament pal·liatiu”.