Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

L’Hospital de Bellvitge, pioner a l’Estat a l’utilitzar una innovadora bomba cardíaca percutània

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) ha estat el primer de l’Estat en utilitzar un nou model d’assistència ventricular mecànica d’implantació percutània. La principal novetat és que bomba […]

Avatar
Agències 14/04/2021

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) ha estat el primer de l’Estat en utilitzar un nou model d’assistència ventricular mecànica d’implantació percutània. La principal novetat és que bomba la sang del ventricle esquerre a l’artèria aorta sincronitzant-se amb el ritme natural del cicle cardíac del pacient, el que el fa menys agressiu i més eficient. Des del passat 2 de febrer, s’ha utilitzat amb èxit en quatre intervencions coronàries percutànies d’alt risc. La bomba permet realitzar procediments percutanis per tractar l’estrenyiment de les artèries del cor (angioplàsties) amb la seguretat de mantenir el pacient amb una pressió arterial estable durant la intervenció.

La nova bomba està indicada en pacients amb disminució moderada o severa de la funció ventricular esquerra, amb malaltia coronària multivàs, o amb malaltia del tronc coronari esquerre.Aquesta tecnologia no exigeix un llarg aprenentatge als especialistes, ja que el seu muntatge i preparació no són complexos en comparació amb altres dispositius similars. A més, la tècnica d’implantació i la de reposicionament del catèter, si és necessària, són ràpides, senzilles i segures.