Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

L’Hospital de Bellvitge inaugura una nova unitat de diàlisi que duplica la capacitat de l’anterior

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) ha inaugurat aquest dilluns una nova unitat de diàlisi que substitueix les anteriors instal·lacions i en duplica la capacitat. Ocupa prop de […]

Avatar
Agències 26/04/2021

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) ha inaugurat aquest dilluns una nova unitat de diàlisi que substitueix les anteriors instal·lacions i en duplica la capacitat. Ocupa prop de 1.000 metres quadrats de la planta -1 de l’edifici principal i, a banda de proporcionar més comoditat i seguretat als pacients, donarà un impuls important a la diàlisi domiciliària. Amb les noves instal·lacions, l’HUB passa a disposar de 8 a 20 punts per a hemodiàlisi per a pacients crònics, de 2 a 4 punts per pacients aïllats i de 3 a 6 per a pacients en hospitalització convencional. També duplica la capacitat de l’àrea d’implementació de tècniques domiciliàries i amplia i renova l’àrea per a nefrologia intervencionista.

Les obres han durat més d’un any i han estat el resultat d’un innovador concurs públic de l’Institut Català de la Salut, adjudicat a l’empresa Palex Medical, on, entre altres aspectes, s’ha valorat l’adequació del projecte a les necessitats de la innovació i la recerca.La nova unitat disposa, com l’anterior, dels equips d’hemodiàlisi més avançats i, com a novetat, està dotada d’una planta d’aigua per a hemodiàlisi de darrera generació, amb sistemes de control i desinfecció d’alta tecnologia.El Servei de Nefrologia de Bellvitge porta a terme cada any unes 10.000 sessions d’hemodiàlisi, la meitat a pacients hospitalitzats i, l’altra meitat, a malalts crònics amb caràcter ambulatori. L’hospital estima que les noves instal·lacions permetran que les sessions ambulatòries passin de les 5.000 actuals fins a prop de 10.000.Els pacients hospitalitzats podran veure reduït al mínim el nombre de sessions que havien de fer en horari nocturn, que fins ara eren prop de la meitat. En el cas dels pacients en aïllament, les noves instal·lacions els donaran les màximes garanties de seguretat.D’altra banda, els nous espais per a entrenament dels pacients que es preparen per fer diàlisi domiciliària permetran incrementar el nombre de persones tractades a casa, en la línia del que recomanen les societats científiques i sol·liciten els pacients.A l’HUB, el programa de diàlisi peritoneal –una tècnica que es realitza sempre en el domicili– inclou ja uns 70 pacients prevalents, mentre que els innovadors programes d’hemodiàlisi domiciliària, iniciats el juliol de 2019, ja incorporen actualment uns 10 pacients anuals i l’hospital espera poder duplicar aquest nombre gràcies a les noves instal·lacions.