Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

L’Hospital de Bellvitge i ANNE Fundació impulsen un projecte per prevenir trastorns del joc en línia entre adolescents

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-L’Hospital Universitari Bellvitge i ANNE Fundació impulsen un projecte per reduir el trastorn del joc en línia en els adolescents. Es tracta d’un conveni que han signat […]

Avatar
Agències 01/02/2021

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-L’Hospital Universitari Bellvitge i ANNE Fundació impulsen un projecte per reduir el trastorn del joc en línia en els adolescents. Es tracta d’un conveni que han signat la Unitat de Joc Patològic i altres Addiccions Comportamentals del Servei de Psiquiatria de l’hospital i el centre mèdic i psicològic, que atén als infants i adolescents amb problemes en el seu desenvolupament. Les dues entitats desenvoluparan accions per promoure la investigació dels trastorns del joc en els adolescents i la seva prevenció, amb un estudi global d’usos i percepcions de risc entre els adolescents, la difusió d’informacions i la sensibilització de l’opinió pública envers aquesta temàtica, i l’intercanvi d’informació per a la prevenció d’aquesta patologia.

Aquest tipus d’addicions sovint tenen el seu origen en la infantesa o l’adolescència, unes etapes de la vida en què s’inculquen hàbits saludables vinculats a l’ús de la tecnologia o altres activitats de lleure. En aquest sentit, segons dades facilitades per les dues entitats, el 37% d’adults amb problemes de joc d’aposta haurien començat a jugar abans de l’edat legal.És per aquest motiu que el projecte preveu sensibilitzar sobre el mal ús de les pantalles, ja sigui vinculades al joc d’aposta com a altres pràctiques, com ara el consum excessiu vinculat als videojocs. Per tot plegat, es crearà una comissió de seguiment formada per representants de cadascuna de les dues entitats per fer seguiment de les accions vinculades al projecte.